Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Land
Oogstjaar
Kenmerk
Formaat
Prijs
Merken

Ben je op zoek naar moderne en authentieke Piemontese wijnen in een fruitige stijl en van de allerhoogste kwaliteit? Kies dan voor de prachtige Alba-wijnen van het familiebedrjf van Aldo Vajra.

Aldo is op zijn 15de bij zijn opa en oma op de boerderij van grootouders terecht gekomen nadat hij tijdens een demonstratie in Turijn door zijn vader van straat wordt gehaald. Hij besteed veel tijd aan de wijngaarden en de verschillende manieren om wijn te maken en sluit zich dan al aan bij Suole e Salute, een organisatie voor biologische wijnen in Italië. Zo maakte hij op 18-jarige leeftijd al zijn eerste biologische wijnen in de Piemonte.

Nadat hij later met de gelijk gestemde Milena trouwde, passen ze samen als één van de eerste wijnhuizen in de Alba-regio massale selectie toe. Daarnaast plantten ze in die tijd de vergeten Freisa-druiven, Riesling en Pinot Noir aan in hun Piemontese wijngaarden. Aldo en Milena zweren de kleine populaire barriques af en kiezen voor de grotere en oudere vaten. Daardoor ontstaat een modernere, fruitige stijl die Aldo de benaming ‘più moderno dei tradizionalisti e più tradizionale dei modernisti’ oplevert. Hij is dus 'de meeste moderne van de traditionele en de meest traditionele van de moderne’ onder de wijnmakers in de Barolo-regio. 

Vajra’s wijngaarden liggen ten noordwesten Barolo en zijn sinds dag een biologisch bewerkt. Hun Bricco delle Viole is een van de allerhoogste liggende wijngaarden in de Piemonte, met grote temperatuursverschillen tussen dag en nacht. Daardoor rijpen de druiven langzaam en geven ze de wijnen Vajra’s kenmerkende prachtige finesse en elegantie. 

De kinderen van Aldo en Miilena, Giuseppe (1985), Francesca (1987) en Isidoro werken inmiddels ook in het bedrijf. Van jongs af aan krijgen zij het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Daardoor gaan ze ook met dezelfde passie en precisie als hun ouders te werk en werken ze samen aan een een evenwichtig assortiment Alba-wijnen met een perfecte verhouding tussen prijs en kwaliteit. Deze kleurrijke glas-in-lood ramen in de wijnkelder zijn ooit ontworpen door de plaatselijke pater Costantino die ook de etiketten voor een selectie van hun topwijnen in dezelfde kleurrijke stijl ontwierp.

Gratis verzending

bij bestelling vanaf 75 euro

1.000+ wijnen

op voorraad in eigen magazijn

Direct verstuurd

op werkdagen vóór 17:00 uur besteld

9,4 Kiyoh

98% van onze klanten beveelt ons aan!