Rosé soorten

Roséwijnen komen in diverse stijlen en variëteiten, variërend van droog tot zoet en van licht en verfrissend tot vol en weelderig. Van de levendige en fruitige Spaanse rosés tot de verfijnde en elegante Provence rosés, belichamen roséwijnen een veelzijdige en uitgebreide categorie. Met hun levendige kleuren, verfrissende zuurgraad en diverse aroma's bieden roséwijnen een scala aan opties voor liefhebbers van feestelijke en verfijnde wijnen.

Zoete rosé wijnen

Zoete rosé is een heerlijke variant binnen de wereld van roséwijnen, gekenmerkt door zijn rijke en fruitige smaakprofiel met een subtiele zoetheid. Deze wijnen worden vaak gemaakt van druiven met een hoger suikergehalte, zoals bijvoorbeeld Bracchetto o...

Blush rosé wijnen

Blush rosé is een type roséwijn met een lichte roze kleur, vergelijkbaar met de tint van een blos op de wangen (vandaar de naam blush). Deze wijn wordt gemaakt door druiven te persen en de schillen slechts kort in contact te laten met het druivensap, w...

Gris rosé

Gris rosé, ook bekend als rosé gris of gris de gris, is een specifiek type roséwijn dat zijn kenmerkende bleke roze kleur verkrijgt door een kortere periode van contact tussen de druivenschillen en het druivensap tijdens het vinificatieproces. In tegen...

Bordeaux rosé

Bordeaux-rosé is een type roséwijn afkomstig uit de Bordeaux-regio in het zuidwesten van Frankrijk. In tegenstelling tot de Provence rosé, die meestal wordt gemaakt van druiven zoals Grenache en Cinsault, wordt Bordeaux rosé vaak geproduceerd van druiv...

Provence rosé

Provence rosé is een wereldbekende roséwijn dat zijn oorsprong vindt in de Provence-regio van Zuidoost-Frankrijk. Deze rosé staat bekend om zijn bleekroze tot lichtoranje kleur en wordt vaak geproduceerd door een mix van druivensoorten, waaronder Grena...