Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Quady Winery

In 1975 verruilden Andrew en Laurel Quady hun hectische baan in Zuid-Californie voor een nieuwe uitdaging als wijnmakers. Hun eerste grote succes was een portachtige rode wijn van de zinfandel-druif. In hun winery in het plaatsje Madera (Central Valley, California) ontwikkelden zij zich van wijnhobbyisten tot enthousiaste professionals. In 1980 volgde Essensia, een witte versterkte wijn van de orange muscat, in 1983 gevolgd door Elysium, een rode specialiteit van de black muscat. In Europa is deze druif bekend onder de naam muscat hambourg. Door de grote vraag uit binnen- en buitenland werd het bedrijf vernieuwd en kregen de Quady’s in 1984 versterking van twee enthousiaste wijndeskundigen, Michael Blaylock (oenoloog) en Cheril Russell (marketing). Sindsdien zijn aan het assortiment enkele nieuwe specialiteiten toegevoegd, waaronder Electra. In Nederland genieten beide rode Muscats, de Elysium en de Red Electra, grote bekendheid. Maar de beide Orange Muscats, met hun subtiele aroma´s van sinaasappelbloesem, zijn minstens zo speciaal: Essensia is een intrigerende, complexe wijn.

Sorteren op

6 products

6 products