Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Quady Winery Elysium California Black Muscat 2021

Quady Winery Elysium California Black Muscat 2021

Quady Winery Elysium California Black Muscat 2021

€ 21,95 Incl. btw

De Elysium California Black Muscat van Quady Winery heeft een violet-karmijnrode kleur en een geur van lychee, rozen en rood fruit zoals kersen en aardbeien. Heerlijk in balans door zijn frisse fruitige karakter. Elysium is een goede combinatie met geite

Lees meer
Levertijd:
√ op voorraad

95% beveelt ons aan

De Elysium California Black Muscat van Quady Winery heeft een violet-karmijnrode kleur en een geur van lychee, rozen en rood fruit zoals kersen en aardbeien. Heerlijk in balans door zijn frisse fruitige karakter. Elysium is een goede combinatie met geitenkaas of Gorgonzola, rood fruit, donkere chocolade, roomdesserts en cheesecake. Maar Elysium gegoten op vanille-ijs is een favoriet!

In 1983 bracht een nabijgelegen teler Andrew Quady wat Black Muscat-druiven die eerder bestemd waren voor sacramentele wijn in een plaatselijke kerk. Toen de kerk zijn deuren sloot, bleef de teler achter met vrachtwagenladingen rijpe, ongewenste Black Muscat. De teler hoorde dat nieuwkomer Quady enig succes had met Orange Muscat, dus klopte hij aan bij Quady en de rest is geschiedenis. Quady behandelde de Black Muscat op dezelfde manier als zijn Essensia: pletten, koelen en de druiven laten macereren. Hij versterkte de wijn met alcohol om de gisting te stoppen. Bij het legen van de tank begon de wijnmakerij naar rozen te ruiken! Bij de naamwedstrijd voor deze wijn koos hij Elysium wat 'staat van eeuwige gelukzaligheid' in het Grieks betekent als naam voor deze opwindende muscat-wijn.

Loading...