Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Land
Oogstjaar
Kenmerk
Formaat
Prijs
Merken

Spier

Sorteren op

6 products

6 products

De wortels van het huis Spier gaan terug tot 1692, de beginjaren van de kolonie op de Kaap. In dat jaar werd in Stellenbosch het oorspronkelijke wijnhuis door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook degene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte er de eerste druivenstokken. De oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is een van oudste wijngebouwen van de Kaap en is nog steeds het trotse bezit van het domein.

Maar sindsdien is er veel veranderd. Tegenwoordig is Spier een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid om de grote ambities hier waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding van de wijngaarden zien met inmiddels 400 hectare. 

Maar natuurlijk is de geschiedenis niet vergeten, en Spier maakt nog altijd wijnen die een uitdrukking zijn van een eigen identiteit, wijnen van de hoogste kwaliteit. Wijnmaker Frans Smit wil wijnen maken met diepgang, maar ook met het accent op het fruit. Door het maken van verschillende series kunnen de verschillende typen wijnliefhebbers genieten van de wijnen van dit bedrijf. De wijnen onder het label ‘Discovery’ en ‘Colours’ zijn voor de wijndrinkers die graag een soepele wijn drinken, met veel nadruk op het fruit. Bij de wijnen in de Private Collection wordt vooral het terroir benadrukt. In de winery zijn de afgelopen jaren miljoen geïnvesteerd om hem aan te passen aan de eisen die het moderne wijn maken stelt. In de geklimatiseerde kelders bevinden zich 4500 vaten voor de rijping van de wijnen.

Gratis verzending

bij bestelling vanaf 75 euro

1.000+ wijnen

op voorraad in eigen magazijn

Direct verstuurd

op werkdagen vóór 17:00 uur besteld

9,4 Kiyoh

98% van onze klanten beveelt ons aan!