Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Land
Oogstjaar
Kenmerk
Formaat
Prijs
Merken

Barón de Ley

Sorteren op

5 products

5 products

Het relatief jonge wijnhuis Baron de Ley is in 1985 opgericht door een team van ervaren wijnprofessionals uit Rioja dat een nieuw type wijnhuis wilde opzetten, met een voor de regio geheel nieuwe aanpak.

Het voormalige klooster met 90 hectare land eromheen bood hun de kans om wijnen te maken van druiven uit eigen wijngaarden. Bijzonder, want in Rioja zijn de meeste wijngaarden nog altijd in handen van druivenboeren die hun druiven aan de wijnhuizen verkopen.

Barón de Ley legt zich bewust toe op de productie van Premium Rioja-wijnen en met name op Reserva-wijnen, die volgens hen het beste uit Rioja in zich verenigen: krachtig, geconcentreerd en complex, maar ook fruitgedomineerd en daardoor aantrekkelijk voor een brede groep wijndrinkers.Baron de Ley erkent het belang van diversiteit en de hernieuwde interesse van consumenten voor autochtone druivensoorten als garnacha, graciano, maturana en garnacha blanca. Met de aanplant van autochtone druiven naast tempranillo blijft Barón de Ley trouw aan zijn roots, maar vergroot het tegelijkertijd de mogelijkheden om nieuwe, onderscheidende wijnen te maken. De filosofie van Barón de Ley luidt in het Spaans ‘crear sin cambiar las raíces’. Letterlijk betekent dit ‘creëren zonder de wortels te veranderen’.

Binnen die stevig verankerde roots in Rioja neemt Barón de Ley de vrijheid om te experimenteren en steeds nieuwe dingen te ontwikkelen. De wijnen van Barón de Ley zijn dus 100% Rioja, maar hebben stuk voor stuk een eigentijds karakter.In totaal omvat het wijngaardareaal in Rioja 65.000 hectare. Barón de Ley is inmiddels eigenaar van 800 hectare wijngaarden en is daarmee de grootste wijngaardbezitter in Rioja. Het streven is om uit te komen op 1000 hectare.

 

Gratis verzending

bij bestelling vanaf 75 euro

1.000+ wijnen

op voorraad in eigen magazijn

Direct verstuurd

op werkdagen vóór 17:00 uur besteld

9,4 Kiyoh

98% van onze klanten beveelt ons aan!