Gusbourne Fifty One Degrees North 2014

Gusbourne Fifty One Degrees North 2014
De Fifty One Degrees North van Gusbourne is dé ikoonwijn en het allermooiste wat Gusbourne maakt. Deze mousserende wijn heeft een heerlijke aromatische geur van citrusfruit, appels, peren en perziken met tonen van toast, butterscotch en noten. Qua s....
Lees meer >- Levertijd:
- √ op voorraad
98% beveelt ons aan!
De Fifty One Degrees North van Gusbourne is dé ikoonwijn en het allermooiste wat Gusbourne maakt. Deze mousserende wijn heeft een heerlijke aromatische geur van citrusfruit, appels, peren en perziken met tonen van toast, butterscotch en noten. Qua smaak is de wijn prachtig in balans met een mooie frisheid, terugkerende fruitige smaak met een vleugje noten en brioche door de houtlagering.
Waar drink je deze wijn bij?
Heerlijke bubbel om zo van te genieten tijdens unieke momenten. Ook lekker bij kreeft, coquilles, oesters
Meer weten over deze wijn?
De naam van de wijn verwijst naar de noordelijke ligging van deze wijngaard, het noordelijke limiet voor wijnbouw. De wijn is gemaakt van tweederde chardonnay en een éénderde pinot noir. Van de Pinot Noir is 10% vergist op eikenhouten vaten. Na de tweede vergisting rijpt de wijn maar liefst 80 maanden op de gist in de fles, wat vergelijkbaar is met de top van de Franse Champagnes.
Charlie Holland, de wijnmaker van Gusbourne, is ervan overtuigd dat 2014 een keerpunt was voor het wijnhuis in Kent. “2014 convinced me that our wonderfully unique blend of soils and climates could consistently create outstanding ripeness."
Deze Engelse mousserende wijn wordt uitsluiten in de allerbeste oogstjaren en in een kleine oplage van 4.00 flessen, op de markt gebrach. Ter vergelijking: Het exclusieve Dom Pérignon produceert jaarlijks minstens 5 miljoen flessen...
Gusbourne Fifty One Degrees North wordt gemaakt van ongeveer tweederde chardonnay en eenderde pinot noir, afkomstig van hun wijngaarden in Kent en West Sussex. Tijdens een voortijdige selectie wordt 20 procent van de onrijpe druiven bewust weggeknipt om de concentratie van het wijn te versterken. Na de oogst worden de druiven geperst en vindt de alcoholische gisting plaats. Hiervan wordt 10 procent op eikenhout malolactisch vergist. Vervolgens wordt de wijn gebotteld en ondergaat de wijn een lie rijping van maar liefst 80 maanden in de kelders van Gusbourne. Het resultaat is een uiterst verfijnde mousserende wijn met een delicate mousse en aroma's van sappige citroen, witte perzik, brioche en geroosterde noten. Prachtig!
Druifsoorten | Chardonnay & Pinot Noir |
---|---|
Alcoholpercentage | 12 % |
Biologisch | icon-no |
Inhoud | 0,75 liter |
Sluiting | Champagne-kurk |
Geschenkverpakking | icon-no |
Allergenen | Sulfiet |
Vegan | icon-no |
Op hout gerijpt | icon-yes |
Gewicht | 150 grams |