Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Veuve Clicquot

Veuve Clicquot is een bekend en gerenommeerd champagnehuis dat in 1772 werd opgericht door Philippe Clicquot-Muiron in Reims, Frankrijk. Het huis staat bekend om zijn prestigieuze champagnes en heeft een lange geschiedenis van vakmanschap en innovatie.

Een belangrijk aspect van de geschiedenis van Veuve Clicquot is de rol van Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin, ook wel bekend als de "Veuve" (weduwe) Clicquot. Nadat haar man in 1805 overleed, nam ze op 27-jarige leeftijd de leiding over het bedrijf. Ondanks de uitdagende omstandigheden slaagde ze erin het champagnehuis uit te breiden en internationaal bekend te maken. Ze introduceerde verschillende innovaties, zoals de riddling rack, een proces om de dode gistcellen in de flessen te verwijderen en heldere champagne te produceren. Deze techniek wordt nog steeds gebruikt in de moderne champagneproductie.

Veuve Clicquot produceert verschillende champagnes, waarvan de meest bekende de "Yellow Label" is. Deze non-vintage champagne staat bekend om zijn consistente kwaliteit en karakteristieke gele etiket. Naast de Yellow Label produceert Veuve Clicquot ook vintage champagnes, zoals de Vintage Brut, Rosé en La Grande Dame, die worden geproduceerd in uitzonderlijke jaren en een nog hoger niveau van verfijning bieden.

Het champagnehuis staat ook bekend om zijn opvallende marketingcampagnes en is betrokken geweest bij verschillende culturele en sociale evenementen over de hele wereld. Het is een symbool geworden van luxe en feestelijke vieringen.

Vandaag de dag wordt Veuve Clicquot beschouwd als een van de meest gerespecteerde champagnehuizen ter wereld, en de champagnes worden wereldwijd gewaardeerd om hun kwaliteit, stijl en elegantie.

Sorteren op

0 products

Geen producten gevonden