Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Welke wijn bij dessert: onze top 5 dessert wijnen

Gepubliceerd op 21 December, 2023
Welke wijn bij dessert: onze top 5 dessert wijnen

Heb je een heerlijk dessert op tafel en vraag je je af welke wijn daarbij past? In deze blog ontdek je de top 5 dessertwijnen die jouw zoete afsluiter van de maaltijd naar een hoger niveau tillen. Van friszoet tot intens zoet, er is voor elk dessert een perfecte match.

1. Mosketto Sweet White

Laten we starten met de Mosketto Sweet White, een licht bruisende, zoete witte wijn. Deze wijn is perfect bij fruitdesserts of lichte gebakjes. Zijn frisse, fruitige karakter en subtiel zoete afdronk zorgen voor een prachtige harmonie met bijvoorbeeld een fruitige pavlova of een frisse citroentaart. Ontdek hier meer over de Mosketto Sweet White.

2. Dr. Zenzen Icewine 1636

De Dr. Zenzen Icewine 1636 is echt iets bijzonders. Deze icewine, gemaakt van in de kou geoogste druiven, biedt een unieke balans tussen zoet en zuur. Perfect voor rijke desserts zoals crème brûlée of foie gras. Lees hier meer over deze unieke wijn.

3. Vajra Moscato d'Asti

Als je van lichtere, sprankelende wijnen houdt, is de Vajra Moscato d'Asti jouw ideale keuze. Zijn natuurlijke zoetheid en lichte bubbels maken hem perfect voor fruitdesserts en lichte gebakjes. De verfijnde, aromatische eigenschappen van deze wijn verrijken jouw dessertmoment. Ontdek de Vajra Moscato d'Asti hier.

4. Acquesi Brachetto d'Acqui Valle delle Rose

De Acquesi Brachetto d'Acqui Valle delle Rose is een rode dessertwijn met een uniek aroma van rozen en rode vruchten. Ideaal bij chocoladedesserts, rood fruit en zelfs bij een kaasplankje. Zijn bijzondere smaakprofiel maakt elk dessertmoment speciaal. Lees hier meer over deze wijn.

5. Mosketto Delicate Sweet Red

Als laatste de Mosketto Delicate Sweet Red. Deze zachte, zoete rode wijn is veelzijdig en past bij een breed scala aan desserts, van chocolademousse tot fruitige taarten. Zijn zachte tannines en subtiele zoetheid zorgen voor een heerlijke afronding van jouw maaltijd. Lees hier meer over deze wijn.

Welke wijn bij een dessert?

Welke wijn bij dessert kiezen hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze top 5 dessertwijnen heb je voor elk dessert een passende wijn. Of je nu van wit, rood, bubbels of iets intens zoets houdt, er is altijd een dessertwijn die bij jouw favoriete nagerecht past.

Dessertwijnen zijn de kroon op elke maaltijd en bieden een rijke variatie aan smaken die speciaal zijn ontworpen om de zoetere momenten van het leven te vergezellen. Ze variëren van licht en fris, met subtiele zoetheid, tot diep en intens met rijke, geconcentreerde smaken. 

Deze wijnen zijn niet alleen bedoeld om te combineren met desserts, maar kunnen ook op zichzelf staan als een heerlijjke afsluiting van een diner. De kunst van het kiezen van de juiste dessertwijn ligt in het balanceren van de zoetheid en de intensiteit met het gekozen nagerecht, zodat ze elkaar aanvullen en verrijken. 

Of het nu gaat om een elegante Moscato d'Asti bij een fruitig dessert of een weelderige icewine bij een heerlijke chocolademousse, er is altijd een dessertwijn die het diner naar een hoger niveau tilt.

Lees ook: