Bernardus Sauvignon Blanc Griva Monterey County 2021
Bernardus Sauvignon Blanc Griva Monterey County 2021
20 procent van deze Bernardus Sauvignon Blanc wordt gefermenteerd op ouder eikenhout en de resterende 80 procent in roestvrijsstalen tanks. . De wijn heeft een lichtgele kleur met aroma’s van citrusfruit, kruisbessen en enkele voor sauvignon blanc kenmerk
Lees meer over deze wijn >- Levertijd:
- √ op voorraad
98% beveelt ons aan!
20 procent van deze Bernardus Sauvignon Blanc wordt gefermenteerd op ouder eikenhout en de resterende 80 procent in roestvrijsstalen tanks. De wijn heeft een lichtgele kleur met aroma’s van citrusfruit, kruisbessen en enkele voor sauvignon blanc kenmerkende groene en grassige tonen. Met tonen van grapefruit, kruisbes, citrus- en tropisch fruit is het een frisse sauvignon. Ideaal als aperitief, maar ook een voortreffelijke combinatie met vis, wit vlees en gevogelte, salades.
De wijn krijgt extra diepte door toevoeging van een deel Semillon. Hij mag enkele maanden rusten op dertig jaar oude vaten van Frans eikenhout om de smaken goed te laten huwen. Zo creëren we een knisperende, verfrissende en krachtige Sauvignon Blanc met de aroma’s van grapefruit en de heldere smaak van tropisch fruit, limoen en grapefruitschil.
Bernardus
Eigenaar Ben Pon beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn ultieme droom om met Bernardus een rode wijn te maken die minstens zo goed is als de beste wijnen uit de Franse Bordeaux. Ben Pon koos voor zijn wijngaard en wijnmakerij voor Carmel Valley in Californië. Een zeer geschikte en relatief nieuwe wijnstreek voor het aanplanten van Bordeaux druivenrassen. De Marinus en Featherbow-wijngaarden van Bernardus liggen in de Cachagua-regio van Carmel Valley. ‘Cachagua’ is het Spaanse woord voor diep of verborgen water. De Amerikaanse Indianen geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we duidelijk terug in de wijngaarden van Bernardus. Honderden eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare wijngaarden zijn zo’n 50 hectare beplant met de franse 'Bordeaux' druivenrassen Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. Bernardus was destijds het vijfde wijnhuis dat wijngaarden heeft aangelegd in de heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij het landgoed verbouwen ze Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere wijnregio’s aan de Californische westkust worden toegevoegd om de Bernardus-blends te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijpingen op vaten van karakteristiek Frans eiken hun smaak. Steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen stappen over naar rijen roestvrijstalen vaten. Bernardus kiest er bewust voor om op traditionele wijze wijn te blijven maken. Wijnen worden dus gelagerd op Franse eikenhouten vaten die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende Franse tonneliers waardoor verschillende aroma’s samenkomen.
Druifsoorten | Sauvignon & Semillon |
---|---|
Alcoholpercentage | 12,5 % |
Biologisch | icon-no |
Inhoud | 0,75 liter |
Sluiting | Schroefdop |
Geschenkverpakking | icon-no |
Allergenen | Sulfiet |
Vegan vriendelijk | icon-no |
Op hout gerijpt | icon-yes |
Halal | NVT |
Gewicht | 150 grams |