De familie Poli produceert al meer dan een eeuw grappa. Het begon allemaal met Jacopo’s overgrootvader, GioBatta. Hij had een passie voor grappa en maakte een distilleerketel die hij op een kar plaatste en door een paard liet voorttrekken. Hij ging zo van boerderij naar boerderij om de “vinaccia” (druivendroesem) te distilleren en zo ter plekke grappa te produceren. Op dat moment was het voornamelijk een kleine ruilhandel maar toen de grappa handel ging floreren besloot zijn zoon Giovanni de huidige distilleerderij in 1898 op te richten. De familietraditie wordt inmiddels al vier generaties voortgezet. Vroeger was er grappa om “warm” te blijven, tegenwoordig mag je ervan genieten en is het een onderdeel van het goede leven. Grappa wordt nu gedronken om zijn kwaliteit en om de prettige geur en smaak. Jacopo Poli, een zoon uit de vierde generatie en tegenwoordig verantwoordelijk voor het distillatieproces, probeerde zijn vader te overtuigen van het belang van deze vernieuwing. Helaas deed zijn vader moeilijk en zag hij zichzelf genoodzaakt om ‘s nachts stiekem te distilleren. In de rol van “grappaioli” wordt met een andere productiemethode nog steeds gebruik gemaakt van de distilleerketel van hun grootvader.
bij bestelling vanaf 75 euro
op voorraad in eigen magazijn
op werkdagen vóór 17:00 uur besteld
98% van onze klanten beveelt ons aan!