Esporão Amphora Moreto 2019

Esporão Amphora Moreto 2019
De Amphora Moreto van Esporão is helder robijnrood van kleur en heeft een aromatische geur van bramenjam, rijpe verse rode bessen en aardse tonen. De smaak is rijk, complex en elegante met een combinatie van kruiden en houttonen.
De bodem in de wijngaa
- Levertijd:
- √ op voorraad
98% beveelt ons aan!
De Amphora Moreto van Esporão is helder robijnrood van kleur en heeft een aromatische geur van bramenjam, rijpe verse rode bessen en aardse tonen. De smaak is rijk, complex en elegante met een combinatie van kruiden en houttonen.
De bodem in de wijngaard heeft een zandige leemtextuur en is al 80 jaar oud. De wijn is na het ontstelen gefermenteerd met wilde gisten in amforen bekleed met hars. De wijn werd tot 20 november 2019 in contact gehouden met de persresten en in de amforen vond malolactische gisting plaats.
Het landbouwjaar 2019 registreerde temperaturen die overeenkomen met het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar, terwijl de geregistreerde neerslagwaarden onder de gemiddelde waarden voor dezelfde periode lagen. In het voorjaar en tot het begin van de zomer waren de temperaturen hoger dan in 2018, wat leidde tot een aanzienlijke vooruitgang in de fenologie van de wijnstok, wat zich vertaalde in het anticiperen op de oogst in ongeveer 2 weken, vergeleken met 2018. De zomer registreerde lagere temperaturen in de veraisonfase, wat een constant en homogeen rijpingsproces bevordert, ideale omstandigheden voor grondstoffen van uitstekende kwaliteit.
Esporão
Het wijnhuis Esporão is een toonaangevende producent van Portugese kwaliteitswijnen en olijfolie. Naast kwaliteit en authenticiteit blinkt het bedrijf uit in duurzaamheid.De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen. De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven. In 1985 de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede winery gebouwd speciaal voor de productie van witte wijn. Naast de productie van wijnen is Esporão ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige olijfolie. Hiervoor werd in 2016 en compleet nieuwe productie faciliteit geopend. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw. Esporão behoort inmiddels tot de belangrijkste wijnproducenten van Portugal.
Druifsoorten | Moreto |
---|---|
Alcoholpercentage | 13,5 % |
Biologisch | icon-no |
Inhoud | 0,75 liter |
Sluiting | kurk |
Geschenkverpakking | icon-no |
Allergenen | Sulfiet |
Vegan | icon-no |
Op hout gerijpt | icon-no |
Gewicht | 150 grams |