Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Land
Oogstjaar
Kenmerk
Formaat
Prijs
Merken

Château Giscours

Sorteren op

3 products

3 products

Château Giscours, een prestigieus wijndomein met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1330, heeft door de eeuwen heen vele eigenaren gekend. De ware bloeiperiode begon in 1845 toen de getalenteerde bankier Graaf de Pescatore het verwierf en de bekwame Pierre Skawinski aanstelde als beheerder van het landgoed. Onder Skawinski's leiding groeide Château Giscours uit tot een van de meest vooraanstaande landgoederen in Médoc gedurende de 19e eeuw.

Ondanks een korte periode onder de familie Cruse en een verkoop in 1913, herleefde het landgoed onder het bewind van Nicolas Tari in 1954. Tari, met ervaring opgedaan in Algerije, herstelde de wijngaarden die in een verwaarloosde staat verkeerden. In 1995 werd Château Giscours overgenomen door Eric Albada Jelgersma, en in datzelfde jaar maakte de huidige managing director, Alexander van Beek, zijn intrede. Wat oorspronkelijk als een korte periode tijdens de oogst bedoeld was, resulteerde in een langdurige betrokkenheid.

Onder leiding van Alexander van Beek heeft Château Giscours opmerkelijke vooruitgang geboekt, met een sterke focus op kwaliteit en innovatie. Sinds 2019 fungeert Thomas Duclos als consultant voor Château Giscours, wat bijdraagt aan de voortdurende verbetering en excellentie van deze historische wijngaard.

Gratis verzending

bij bestelling vanaf 75 euro

1.000+ wijnen

op voorraad in eigen magazijn

Direct verstuurd

op werkdagen vóór 17:00 uur besteld

9,4 Kiyoh

98% van onze klanten beveelt ons aan!