Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Taylor's 30 Year Old Tawny Port

Taylor's 30 Year Old Tawny Port

Taylor's 30 Year Old Tawny Port

€ 137,20 Incl. btw

De Taylor's 30 Year Old Tawny Port heeft een bruin-oranje kleur en een zijdezachte aromatische geur van gedroogd fruit, verse noten en kruiden. De smaak is krachtig maar elegante met gekonfijt rood en zwart fruit, complexiteit en een lange afdronk. Licht

Lees meer
Levertijd:
√ op voorraad

95% beveelt ons aan

De Taylor's 30 Year Old Tawny Port heeft een bruin-oranje kleur en een zijdezachte aromatische geur van gedroogd fruit, verse noten en kruiden. De smaak is krachtig maar elegante met gekonfijt rood en zwart fruit, complexiteit en een lange afdronk. Licht gekoeld te serveren. Heerlijk bij oude Goudse kaas.

Jaarlijks verdampt 1 tot 2% van de rijpende port uit de vaten, de ‘port pipes’. Men noemt dit het ‘engelendeel’.

In de wijngaarden heerst een klimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van verweerd graniet en leisteen. Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 30 jaar rijpen op hout.

Taylor's

Taylor’s Port is in 1692 door de Engelse koopman Job Bearsley opgericht en tot op de dag van vandaag een onafhankelijk bedrijf. Een écht familiebedrijf dat haar kennis, ervaring en focus al honderden jaren van de ene op de andere generatie overdraagt en zo haar werkwijze en kwaliteit steeds blijft verfijnen. Taylor’s legt zich exclusief toe op de productie van port en het huis wordt wereldwijd beschouwd als de benchmark voor vintage ports. Deze beroemde jaargangports, afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Het familiebedrijf beschikt daarnaast over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden die tot wel vijftig jaar op vat hebben gerijpt. Taylor’s is dé bedenker van de Late Bottled Vintage en is van die portstijl nog altijd de grootste producent. Ze zijn geworteld in tradities – zo worden de druiven voor de vintage ports nog altijd met de voet getreden in lagares. Tegelijk staat het met beide benen volop in het heden en zet het zich onder meer actief in voor duurzaam wijngaardbeheer.

Druifsoorten Touriga francesa, Tinta roriz & Touriga nacional
Alcoholpercentage 20 %
Biologisch icon-no
Inhoud 0,75 liter
Sluiting Kurk
Geschenkverpakking icon-no
Allergenen Sulfiet
Vegan icon-no
Op hout gerijpt icon-yes