Prunotto Barolo Bussia 2016

Prunotto Barolo Bussia 2016

Prunotto Barolo Bussia 2016

€ 79,50 Incl. btw

De Prunotto Barolo Bussia 2016 opent met een schitterende robijnrode kleur met licht granaatrode reflecties. In de geur vind je een gelaagde mix van florale tonen, rood fruit, rozenblaadjes, kersen en subtiele kruiden. De smaak is intens maar verfijnd...

Lees meer ▼
Levertijd:
Online op voorraad

.

  • Bestel voor 17:00, direct verstuurd (ma-vr)
  • Gratis bezorging vanaf €75
  • Veilig betalen

De Prunotto Barolo Bussia 2016 opent met een schitterende robijnrode kleur met licht granaatrode reflecties. In de geur vind je een gelaagde mix van florale tonen, rood fruit, rozenblaadjes, kersen en subtiele kruiden. De smaak is intens maar verfijnd, met zoete, zijdeachtige tannines die perfect typerend zijn voor de grote jaargang 2016. Het geheel eindigt in een lange, harmonieuze afdronk waar elegantie en structuur prachtig samenkomen.

Heerlijk bij Piemontese gerechten

Deze Barolo voelt zich thuis bij gerechten met diepte en rijkdom. Denk aan brasato al Barolo, langzaam gegaard rundvlees, lamsrack met rozemarijn of paddenstoelenrisotto. Ook truffelgerechten – zeker uit Piemonte zelf – zijn een gouden combinatie. Serveer rond 18°C en decanteer gerust een uur om de fijnzinnige aroma’s volledig te laten openbloeien.

Topterroir Bussia

De druiven komen uit het beroemde wijngaard-amfitheater van Bussia in Monforte d’Alba, een cru die bekendstaat om zijn balans, kracht en complexiteit. 2016 begon met milde temperaturen en droge omstandigheden, gevolgd door een koelere lente en zomer die de rijping vertraagde en uitzonderlijke aromatische precisie opleverde. De oogst vond plaats tussen 4 en 11 oktober. Na de handmatige oogst werden de druiven zorgvuldig geselecteerd, ontsteeld en zacht gekneusd. De schilweking duurde 8–10 dagen bij maximaal 30°C, gevolgd door malolactische fermentatie in de winter. De wijn rijpte vervolgens ongeveer 18 maanden in eiken vaten van diverse formaten – een klassieke Prunotto-aanpak die de elegantie van Nebbiolo volledig respecteert.

Een historische cru sinds 1961

Bussia is een van de meest geliefde en gerespecteerde terroirs van Barolo. Prunotto produceerde deze single-vineyard Barolo hier voor het eerst in 1961. De combinatie van de amfitheater-vorm, de zuid- tot zuidwestelijke expositie en de traditionele rijping in grote botti geeft een wijn die tegelijk krachtig, complex en bijzonder verfijnd is – een schitterende expressie van topjaar 2016.

Druifsoorten Nebbiolo
Alcoholpercentage 14,5 %
Biologisch icon-no
Inhoud 750 ml
Sluiting Kurk
Geschenkverpakking icon-no
Allergenen Sulfiet
Vegan vriendelijk icon-no
Op hout gerijpt icon-yes
Halal NVT
Gewicht 150 grams
Loading...

Recent bekeken