Wij en geselecteerde derden gebruiken cookies of vergelijkbare technologie voor technische doeleinden en, met uw toestemming, voor andere doeleinden als aangegeven in het cookiebeleid. Manage cookies

Podere Forte Petrucci Anfiteatro 2016

Podere Forte Petrucci Anfiteatro 2016

Podere Forte Petrucci Anfiteatro 2016

€ 179,95 Incl. btw

Petrucci Anfiteatro heeft een opvallend dieprode kleur en een bouquet dat doet denken aan hazelnoten, toast, kersen en tijm. In de aanzet smaakt de wijn ietwat rokerig en mineraal. Tegelijkertijd is Anfiteatro heel soepel en toegankelijk. Aroma’s van ge..

Lees meer over deze wijn >
Levertijd:
√ op voorraad

98% beveelt ons aan!

Petrucci Anfiteatro heeft een opvallend dieprode kleur en een bouquet dat doet denken aan hazelnoten, toast, kersen en tijm. In de aanzet smaakt de wijn ietwat rokerig en mineraal. Tegelijkertijd is Anfiteatro heel soepel en toegankelijk. Aroma’s van geurige rozen gaan gepaard met spanning en elegantie, gevolgd door rondeur op het middenpallet. Petrucci Anfiteatro is de expressievere broer van de soepelere Petrucci Melo.

Waar drink je deze wijn bij?

Deze wijn is heerlijk bij vleesgerechten zoals lamsrack, hertenfilet of Bistecca alla Fiorentina, maar past ook perfect bij een bospaddenstoelen risotto.

Meer weten over deze wijn?

Petrucci werd voor het eerst gemaakt in 2001 en is ikoonwijn van Podere Forte, met de maximale uitdrukking van de bedrijfsfilosofie, die door middel van liefdespassie en nauwgezette zorg een productie van de hoogste kwaliteit nastreeft. Deze wijn wordt exclusief gemaakt van de beste cru’s. De wijngaard voor de Petrucci Anfiteatro werd aangelegd in 2008, op een van de beste percelen van het landgoed. Per hectare zijn er 7.800 wijnranken aangeplant, biologisch beheerd volgens de biodynamische principes. De druiven worden in meerdere etappes met de hand geoogst, waarbij iedere keer alleen de perfect gerijpte druiven worden geplukt. Na een dubbele zorgvuldige en handmatige selectie volgt een selectie van elke druif afzonderlijk. Het sap ondergaat een spontane vergisting in Franse eiken vaten bij een temperatuur tussen 27-30°C en wordt gevinifieerd als een aparte cru. Het contact met de schillen duurt tot 32 dagen. De malolactische gisting gebeurt in Frans eikenhouten barriques van 225-228 liter en in tonneaux van 600 liter, waarin de wijn zo’n 18-20 maanden rijpt. Nadat de wijn is gebotteld, blijven de flessen nog minimaal 12 maanden rusten in de kelders voordat ze worden verkocht.

Druifsoorten Sangiovese
Alcoholpercentage 15 %
Biologisch icon-yes
Inhoud 0,75 liter
Sluiting Kurk
Geschenkverpakking icon-no
Allergenen Sulfiet
Vegan vriendelijk icon-no
Op hout gerijpt icon-yes
Halal NVT
Gewicht 150 grams
Loading...

Gratis verzending

bij bestelling vanaf 75 euro

1.000+ wijnen

op voorraad in eigen magazijn

Direct verstuurd

op werkdagen vóór 17:00 uur besteld

9,4 Kiyoh

98% van onze klanten beveelt ons aan!