Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gruber Roschitz Grüner Veltliner Ried Reipersberg 2021

Gruber Roschitz Grüner Veltliner Ried Reipersberg 2021

Gruber Roschitz Grüner Veltliner Ried Reipersberg 2021

€ 14,35 Incl. btw

De biologische Grüner Veltliner Ried Reipersberg is een elegante grüner veltliner. Hij heeft een aromatische geur van kruiden, groene peper en gele pruimen. Zijn smaak ik fris sappig van smaak met de nadruk op rijpe appel. Het is een droge en soepele wit

Lees meer
Levertijd:
√ op voorraad

95% beveelt ons aan

De biologische Grüner Veltliner Ried Reipersberg is een elegante grüner veltliner. Hij heeft een aromatische geur van kruiden, groene peper en gele pruimen. Zijn smaak ik fris sappig van smaak met de nadruk op rijpe appel. Het is een droge en soepele witte wijn. Lekker als aperitief of bij risotto met groen asperges.

De meer dan 60 jaar oude(!) wijnstokken zijn in de wijngaard van west naar oost geplant zodat het blad de druiven tegen te veel zon beschermt, maar de ranken tot laat in de middag van de zonnestralen kunnen genieten. Hierdoor kunnen de druiven gecontroleerd en zachtjes rijpen. Een lange rijpingstijd is voor Gruner Veltliner namelijk van essentieel belang. De oogst van de druiven vind plaats in medio oktober. De druiven worden daarna 10 uur lang gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. 

Gruber Röschitz

Door de twee actieve generaties is Ewald Gruber een bedrijf waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Vader Ewald heeft de ervaring, zorgt door zijn kennis van de wijngaarden en de verschillen tussen de expositie, ligging, ondergrond en microklimaat voor wijnen die voor een maximale expressie zorgen van hun terroir. In de kelder is Ewald jr. terughoudend met het gebruik van hout, om deze terroirexpressie te behouden. Door een opvoeding op de lie zorgt hij voor meer kracht en diepgang in de wijnen. Een mooi voorbeeld van de vernieuwingen op het domein zijn de wijnen die op de markt zijn gebracht onder de naam Pepp! Modern van smaak en al even modern in hun uitmonstering zullen deze wijnen bij uitstek een jong publiek van nieuwe wijnliefhebbers aanspreken. En dat is extreem belangrijk. Daarvan is men zich bij Gruber zeer bewust. Leve de nieuwe generatie!

Druifsoorten gruner veltliner
Alcoholpercentage 13 %
Biologisch icon-yes
Inhoud 0,75 liter
Sluiting Schroefdop
Geschenkverpakking icon-no
Allergenen Sulfiet
Vegan icon-no
Op hout gerijpt icon-no
Gewicht 150 grams
Loading...