Wij en geselecteerde derden gebruiken cookies of vergelijkbare technologie voor technische doeleinden en, met uw toestemming, voor andere doeleinden als aangegeven in het cookiebeleid. Manage cookies

Curatolo Arini Corto di Passo Nero d'Avola Appassimento 2020

Curatolo Arini Corto di Passo Nero d'Avola Appassimento 2020

Curatolo Arini Corto di Passo Nero d'Avola Appassimento 2020

€ 10,95 Incl. btw

De Corto di Passo Nero d'Avola Appassimento van Curatolo Arini is een donker robijnrode wijn met verleidelijke paarse reflecties. De aromatische geur opent met een harmonieus samenspel van rijpe rode kersen, viooltjes, pruimen en zoete specerijen. Bij h..

Lees meer over deze wijn >
Levertijd:
√ op voorraad

98% beveelt ons aan!

De Corto di Passo Nero d'Avola Appassimento van Curatolo Arini is een donker robijnrode wijn met verleidelijke paarse reflecties. De aromatische geur opent met een harmonieus samenspel van rijpe rode kersen, viooltjes, pruimen en zoete specerijen. Bij het proeven ontplooit de wijn zich als een sappige en romige ervaring, gedragen door een kruidig karakter en exotische fruitsmaken, wat resulteert in een boeiend aromatisch palet in de mond. Vol en genereus presenteert deze wijn een levendige balans tussen overvloedig rijp fruit, kruidige tonen, zuren en fijne tannines. Zeer rijp van karakter, maar met behoud van levendigheid, eindigt de wijn met uitmuntende lengte en een kruidige afdronk die doet denken aan een Valpolicella Ripasso.

Waar drink je deze wijn bij?

Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij rijk gevulde pastagerechten met vleessauzen, zoals Lasagna en Spaghetti Bolognese.

Meer weten over deze wijn?

De Nero d'Avola-druiven voor deze wijn worden met zorg geteeld in wijngaarden in het hart van Sicilië, in de provincie Caltanissetta. Gelegen op een hoogte van 500 meter en met een zuidelijke oriëntatie, gedijen de wijngaarden op een bodem rijk aan zand en klei. Voor de oogst ondergaat de helft van de druiventrossen een gedeeltelijke indroging onder de warme Siciliaanse zon. Na de oogst worden de druiven ontsteeld, gevolgd door een inweking van 12 dagen met schillen. Het sap fermenteert gedurende 15 dagen in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 24-26 graden.

Druifsoorten Nero d'Avola
Alcoholpercentage 14 %
Biologisch icon-no
Inhoud 0,75 liter
Sluiting Schroefdop
Geschenkverpakking icon-no
Allergenen Sulfiet
Vegan vriendelijk icon-no
Op hout gerijpt icon-no
Halal NVT
Gewicht 150 grams
Loading...

Gratis verzending

bij bestelling vanaf 75 euro

1.000+ wijnen

op voorraad in eigen magazijn

Direct verstuurd

op werkdagen vóór 17:00 uur besteld

9,4 Kiyoh

98% van onze klanten beveelt ons aan!