Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Bodegas La Horra Corimbo I 2015

Bodegas La Horra Corimbo I 2015

Bodegas La Horra Corimbo I 2015

€ 52,95 Incl. btw

De Bodegas La Horra Corimbo I heeft een uitgesproken en aromatische geur van zwart fruit waarin pruimen en rijpe bramen worden herkend. Het heeft een geweldige mineraliteit die diepte geeft met hinten van een herfstachtige boswandeling en een prachtige ba

Lees meer
Levertijd:
√ op voorraad

95% beveelt ons aan

De Bodegas La Horra Corimbo I heeft een uitgesproken en aromatische geur van zwart fruit waarin pruimen en rijpe bramen worden herkend. Het heeft een geweldige mineraliteit die diepte geeft met hinten van een herfstachtige boswandeling en een prachtige balans met het houttonen. Het is een delicate wijn volle wijn met met de smaak van zwart fruit en specerijen en een vleugje frisheid. De tannines zijn van hoge kwaliteit en wekken een gevoel van kracht en elegantie op, omdat ze volumineus en luchtig zijn. Fruit, mineraliteit, lengte en frisheid komen perfect samen in deze topwijn..

Bodegas La Horra

Sinds 2006 is Bodegas Roda een nieuw avontuur begonnen. Na een traject van twintig jaar besloot het als een van de meest prestigieuze wijnhuizen in de D.O.Ca Rioja zijn kennis en ervaring in te zetten om te diversifiëren in de D.O. Ribera del Duero met Bodegas La Horra. Het begon een onderzoek door het Spaanse grondgebied op zoek naar de beste terroirs voor de teelt van Tempranillo-druiven buiten Rioja. De regio die volgens de gehanteerde criteria de beste aanleg vertoonde was Ribera del Duero en, binnen deze DO, het gebied van La Horra in de provincie Burgos. In 2009 werd Bodegas La Horra geboren met CORIMBO en CORIMBO I. Aangename wijnen met finesse, karakter, elegantie en verouderingscapaciteit aan de top van Ribera del Duero. Het La Horra gebied werd gekozen vanwege zijn oude wijngaarden, het potentieel en de complexiteit van zijn Tempranillo-druiven, maar ook vanwege het feit dat het een nieuw gebied van de DO is. Een noodzakelijke voorwaarde om de stijl van de wijnen die ze zoeken uit te werken. Het is een gebied met prestige en een lange traditie in de teelt van wijnstokken die dateert uit de pre-Romeinse tijd. In de DO Ribera del Duero is het overheersende klimaat continentaal met een aanzienlijk thermische sprong tussen dag en nacht. Dit kenmerk vertaald zich in zeer aromatische wijnen met structuur. 
Alcoholpercentage %
Biologisch icon-no
Inhoud 0,75 liter
Geschenkverpakking icon-no
Allergenen Sulfiet
Vegan icon-no
Op hout gerijpt icon-no
Gewicht 150 grams