Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Taylor's 10 Year Old Tawny Port Giftbox

Taylor's 10 Year Old Tawny Port Giftbox

Taylor's 10 Year Old Tawny Port Giftbox

€ 25,45 Incl. btw

Deze 10 Year Old Tawny Port van Taylor's is verpakt in de originele giftbox. Hij is zacht roodbruin van kleu en heeft een frisse aromatische geur van verse noten, rijp fruit en vijgen. De smaak is elegant en vriendelijk met een vleugje zoethout, mokka, ko

Lees meer
Levertijd:
√ op voorraad

95% beveelt ons aan

Deze 10 Year Old Tawny Port van Taylor's is verpakt in de originele giftbox. Hij is zacht roodbruin van kleu en heeft een frisse aromatische geur van verse noten, rijp fruit en vijgen. De smaak is elegant en vriendelijk met een vleugje zoethout, mokka, koffie, chutney en cacao. Fantastisch bij desserts met karamel, gedroogd fruit, kaneel en citrusfruit. Serveer hem licht gekoeld op 16°C en ’s zomers zelfs nog iets koeler.

In de wijngaard heerst een klimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent voornamelijk elementen van verweerd graniet en leisteen. Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een langdurigheid van 10 jaar rijpen op hout.

Taylor's

Taylor’s Port is in 1692 door de Engelse koopman Job Bearsley opgericht en tot op de dag van vandaag een onafhankelijk bedrijf. Een écht familiebedrijf dat haar kennis, ervaring en focus al honderden jaren van de ene op de andere generatie overdraagt en zo haar werkwijze en kwaliteit steeds blijft verfijnen. Taylor’s legt zich exclusief toe op de productie van port en het huis wordt wereldwijd beschouwd als de benchmark voor vintage ports. Deze beroemde jaargangports, afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Het familiebedrijf beschikt daarnaast over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden die tot wel vijftig jaar op vat hebben gerijpt. Taylor’s is dé bedenker van de Late Bottled Vintage en is van die portstijl nog altijd de grootste producent. Ze zijn geworteld in tradities – zo worden de druiven voor de vintage ports nog altijd met de voet getreden in lagares. Tegelijk staat het met beide benen volop in het heden en zet het zich onder meer actief in voor duurzaam wijngaardbeheer.

Druifsoorten Touriga francesa, Tinta roriz & Touriga nacional
Alcoholpercentage 20 %
Biologisch icon-no
Inhoud 0,75 liter
Sluiting Kurk
Geschenkverpakking icon-yes
Allergenen Sulfiet
Vegan icon-no
Op hout gerijpt icon-yes