Spier

De wortels van het huis Spier gaan terug tot 1692, de beginjaren van de kolonie op de Kaap. In dat jaar werd in Stellenbosch het oorspronkelijke wijnhuis door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook degene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte er de eerste druivenstokken. De oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is een van oudste wijngebouwen van de Kaap en is nog steeds het trotse bezit van het domein.

Maar sindsdien is er veel veranderd. Tegenwoordig is Spier een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid om de grote ambities hier waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding van de wijngaarden zien met inmiddels 400 hectare. 

Maar natuurlijk is de geschiedenis niet vergeten, en Spier maakt nog altijd wijnen die een uitdrukking zijn van een eigen identiteit, wijnen van de hoogste kwaliteit. Wijnmaker Frans Smit wil wijnen maken met diepgang, maar ook met het accent op het fruit. Door het maken van verschillende series kunnen de verschillende typen wijnliefhebbers genieten van de wijnen van dit bedrijf. De wijnen onder het label ‘Discovery’ en ‘Colours’ zijn voor de wijndrinkers die graag een soepele wijn drinken, met veel nadruk op het fruit. Bij de wijnen in de Private Collection wordt vooral het terroir benadrukt. In de winery zijn de afgelopen jaren miljoen geïnvesteerd om hem aan te passen aan de eisen die het moderne wijn maken stelt. In de geklimatiseerde kelders bevinden zich 4500 vaten voor de rijping van de wijnen.

Sorteer op
 • Spier Chardonnay Signature 2020
  Spier Chardonnay Signature 2020

  Heerlijke typische, licht romige en houtgelagerde Chardonnay. Fijn citrusfruit in de geur met tonen van peer en perzik, rijpe appel en nectarine en een vleugje vanille. Rijpe, romige en weelderige smaak. Lekker vet en rijp, exotis

  € 6,95
 • Spier Sauvignon Blanc Signature 2020
  Spier Sauvignon Blanc Signature 2020

  Lekker tropische Sauvignon Blanc. Fris geurig fruit zoals kruisbessen, passievrucht, peer en een vleugje artisjok, groene asperges. Levendige smaak van aangenaam tropisch fruit met een vleugje grassigheid en een goede frisheid in

  € 6,95
Sorteer op
© 2008 - 2021 Boonstra Wijnen, de wijnspecialist | sitemap | rss