Belondrade y Lurtón

Belondrade y Lurtón is een TOP witte wijn uit Rueda. Belondrade y Lurtón is opgericht door Didier Belondrade die in 1994 deze waanzinnige wijn introduceerde en een revolutie teweegbracht op de Spaanse witte wijnmarkt. In 2000 opende hij zijn wijnmakerij op in La Seca (Valladolid). Het klimaat in dit gebied is continentaal, gekenmerkt door koude en zeer lange winters en korte lentes met late vorst die gevolgd worden door hete, droge zomers. De temperatuurveranderingen tussen winter en zomer zijn hier, met een verschil van 50 graden extreem. De Verdejo-druiven voor deze wijn groeien in wijngaarden die ongeveer 800 meter boven zeeniveau zijn aangeplant. De wijngaard is 30 hectare groot, verdeeld in 19 percelen en is geplant op rotsbodems van ongeveer 10-60 centimeter diep, met een ondergrond van klei en een diepere laag kalksteen. Na het oogsten en sorteren van de druiven ondergaat de wijn een spontane gisting met inheemse gisten. Vervolgens lagert de wijn 10 maanden op de droesem in Franse eikenhouten vaten en blijft hij na botteling nog 6 maanden op fles in het wijnhuis voordat hij in de verkoop gaat.

Sorteer op
 • Belondrade y Lurtón 2019
  Belondrade y Lurtón 2019

  De houtgelagerde Belondrade y Lurtón 2019 is een TOP witte wijn uit Rueda. Ooit was het de huiswijn van het wereldberoemde Spaanse 3-sterrenrestaurant El Bulli, maar nog belangrijker... het was dé favoriete wijn van Johan Cruijff!

  € 49,95
 • Belondrade y Lurtón 2018
  Belondrade y Lurtón 2018

  De houtgelagerde Belondrade y Lurtón 2018 is een TOP witte wijn uit Rueda. Ooit was het de huiswijn van het wereldberoemde Spaanse 3-sterrenrestaurant El Bulli, maar nog belangrijker... het was dé favoriete wijn van Johan Cruijff!

  € 49,95
Sorteer op
© 2008 - 2021 Boonstra Wijnen - Online wijn bestellen op boonstrawijnen.nl | sitemap | rss

Vanaf 1 juli 2021 controleren wij bij bestelling en bij aflevering of je 18 jaar bent.