Vignamato

De naam Vignamato werd in 1992 door Maurizio en zijn vrouw Serenella aan hun wijnbedrijf gegeven. Oprichter was Umberto Ceci, die in de jaren ‘40 een klein stukje land kocht bij San Paolo di Jesi om er verdicchio te gaan verbouwen. Zijn zoon Amato en diens vrouw Maria brachten kort daarna de eerste wijnen van het domein op de lokale markt. Onder leiding van Maurizo en Serenella is Vignamato uitgegroeid tot een toonbeeld voor de streek met excellente wijnen waarin traditie en innovatie op een perfecte manier verenigd zijn. Duurzame wijnbouw, de laatste technieken in de wijngaarden en wijnkelder, innige verbondenheid met de tradities en nog steeds die ongebreidelde passie resulteren in oorspronkelijke wijnen die de streek weerspiegelen maar ook internationaal succes oogsten. Die positieve spirit wordt gedeeld en aangejaagd door Maurizo en Serenella’s kinderen Alessandra, Andrea en Francesco, alle drie actief in het wijnbedrijf. Mede dankzij hun verfrissende invloed en onbevangen visie blijft Vignamato zijn aanzien vergroten en zijn positie versterken. De wijngaarden van Vignamato liggen in de gemeenten San Paolo di Jesi, Montecarotto en Cupramontana. De in totaal 27 hectare zijn verdeeld over acht onderscheiden percelen liggen op hellingen met verschillende terroirs en hoogtes tussen de 220 en 500 meter. In het algemeen is de bodem rijk aan kalk en klei, maar elk perceel heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Daar wordt de keuze van druiven en dus de beoogde wijnen voornamelijk door bepaald. Verdicchio is verreweg de belangrijkste druif en van de 27 hectare is 23 hectare hiermee beplant. In het overige deel van de wijngaarden vind je hoofdzakelijk montepulciano, sangiovese en ook wat cabernet sauvignon en merlot.

Sorteer op
 • Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2020
  Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2020

  Zachtfrisse Verdicchio met een beetje bloemige en fijne minerale tonen. Een mooie aperitief- of terraswijn, maar ook lekker bij lichte visgerechten, pasta’s met vis en/of groenten en bij schaal- en schelpdieren.

  € 7,95
 • Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore Versiano 2019
  Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore Versiano 2019

  Deze verdicchio heeft een zacht, fris aroma en een goeie mineraliteit. Voor de Superiore “Versiano” wordt alleen het allermooiste en rijpste fruit gebruikt. Bijzonder lekker bij pasta’s met vis of een rijsttafel.

  € 12,15
 • Vignamato Incrocio Bruni Versus 2020
  Vignamato Incrocio Bruni Versus 2020

  Stuivende witte wijn met een intens frisse geur die hij dankt aan de Incrocio54 Bruni, een kruising van Verdicchio en Sauvignon blanc. De smaak is vol, sappig en fris. Ronde elegante wijn. Fantastisch aperitief, lekker bij vis,

  € 12,25 € 10,95
 • Vignamato Rosso Piceno 2020
  Vignamato Rosso Piceno 2020

  Dieprobijnrode Rosso Piceno van Montepulciano en Sangiovese druiven. Volle en elegante wijn met aroma’s van rood fruit. De smaak is gul en evenwichtig met rijp fruit en verfijnde tannines. Fantastisch bij vleesgerechten, wild

  € 8,35
 • Vignamato Rosolaccio Ensino Rosso 2018
  Vignamato Rosolaccio Ensino Rosso 2018

  Dieprobijnrode wijn met een granaatrode gloed. Fruitige en bloemige geur met een vleugje specerijen. De wijn is rond, evenwichtig met rijp fruit en verfijnde tannines en een fluwelen structuur. Heerlijk bij kalfsvlees, rundvlees.

  € 10,25 € 8,95
Sorteer op
© 2008 - 2021 Boonstra Wijnen - Online wijn bestellen op boonstrawijnen.nl | sitemap | rss

Vanaf 1 juli 2021 controleren wij bij bestelling en bij aflevering of je 18 jaar bent.