Moncaro

De coöperatie Terre Cortesi ontstond in de jaren zeventig en beschikt over 900 hectare wijngaarden, onder andere in het Castello di Jesi-gebied en in de nieuwe DOC Esino. Esino bevindt zich in een van de rivierdalen die dwars op de Adriatische Zee staan, direct naast de DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi. In de loop van de jaren tachtig en aan het begin van de jaren negentig heeft Terre Cortesi hard gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit van de wijnen. Met name werd de druivenoogst drastisch teruggebracht. Een maatregel om wijnen met meer kracht en concentratie te maken. Tegelijkertijd werd In de wijngaarden een vorm van biologisch werken geïntroduceerd. In de kelder werden alle moderne middelen aangeschaft om moderne wijnen te maken. In de afgelopen jaren is de laatste stap voorwaarts gemaakt door de technieken van het wijn maken verder te verbeteren.

Sorteer op
 • Moncaro Nero d'Avola Dragunera 2017
  Moncaro Nero d'Avola Dragunera 2017

  Deze Siciliaanse rode wijn wordt gemaakt van 100 procent Nero d'Avola druiven. Het is een heerlijk zachte en soepele wijn me aroma's en smaken van kaneel, gedroogde pruimen, kersen, chocolade en vanille.

  € 5,95
 • OUTLET

  Moncaro Grillo Dragunera 2018
  Moncaro Grillo Dragunera 2018

  Deze Siciliaanse witte wijn wordt gemaakt van 100 procent Grillo druiven. Het is een droge sappige witte wijn met aroma's en smaken van abrikozen, limoen en rijpe peer. Een perfect aperitief.

  € 5,95 € 4,95
Sorteer op
© 2008 - 2021 Boonstra Wijnen, de wijnspecialist | sitemap | rss