Barone Ricasoli

Vanuit hun familiekasteel hebben de Ricasoli’s een belangrijke bijdrage geleverd aan de geschiedenis van Italië. Zij worden, met de 32e(!) generatie, beschouwd als de oudste wijnfamilie ter wereld. Er mag in Toscane van alles zijn gebeurd, oorlogen gevoerd, maar altijd gingen de Ricasoli’s onverstoorbaar door met het verbouwen van hun druiven en olijven. In de loop der eeuwen werd de wijnbouw steeds belangrijker voor het Castello di Brolio en de reputatie van de wijnen verspreidde zich steeds verder. De eerste export van 14 vaten Brolio-wijn vond reeds in 1690 plaats en was bestemd voor Amsterdam. De glorie van Castello di Brolio verbleekte enigszins toen het in de jaren zestig van de afgelopen eeuw verkocht werd aan een grote drankenmultinational en naderhand nog werd doorverkocht. Men zag het bedrijf als productiemachine, waarbij vooral kwantiteit op de voorgrond stond. Francesco Ricasoli kon, ondanks een carrière als topfotograaf, uiteindelijk de drang niet weerstaan. Hij wilde toch de meer dan 850-jarige familietraditie voortzetten. Hij kocht het bedrijf begin jaren ’90 terug. Geheel in stijl van zijn voorvader, de IJzeren Baron, regeert hij met harde hand en heeft maar één doel voor ogen: absolute kwaliteit. Hij huurde daarom de kennis en de ervaring in van de beroemd oenoloog Carlo Ferrini. Wijngaarden werden herplant met betere druiven, die een lagere opbrengst combineren met een hogere kwaliteit. Ook in de kelders werden kosten noch moeite gespaard. Barone Ricasoli beseft als geen ander dat het Castello di Brolio, het oudste wijnhuis ter wereld, zich ook volgens zijn concurrenten en collega’s op de beste gronden van Chianti Classico bevindt.

Sorteer op
 • OUTLET

  Barone Ricasoli Albia Rosé 2019
  Barone Ricasoli Albia Rosé 2019

  Heerlijke rosé met een heerlijke en aantrekkelijke fruitige geur van aardbeien en bessen met een klein vleugje kruidigheid. In de smaak zacht en open, krachtig en breed met veel frisheid en een lichte maar smaakvolle tinteling.

  € 11,95 € 9,95
 • OUTLET

  Barone Ricasoli Chianti 2019
  Barone Ricasoli Chianti 2019

  Mooie geur van rijp fruit, zwarte kersen, laurier, thee en een vleugje chocolade veroveren de neus. Elegante ronde smaak met rijp zwartfruit, aangenaam kruidig met een hint van vanille en chocolade. Lekker bij gegrild rood vlees.

  € 9,75 € 8,75
 • OUTLET

  Barone Ricasoli Chianti Brolio 2018
  Barone Ricasoli Chianti Brolio 2018

  Heerlijke fruitige geur van kersen, frambozen, rozen, en een lichte vanilletoon op de achtergrond. De elegante smaak wordt gekenmerkt door de nodige levendigheid en frisheid, met kersen en aangename zuren. Perfecte begeleider van

  € 16,95 € 13,25
 • Kelderopruiming

  Barone Ricasoli Chianti Riserva Rocca Guicciarda 2016
  Barone Ricasoli Chianti Riserva Rocca Guicciarda 2016

  Fruitige geur van zoete kersen en pruimen, een vleugje aardsheid, heerlijk vanille, breed en complex. Een elegante krachtige, maar toch subtiele smaak van kersenfruit en mooie frisse zuren. Perfecte rijpe tannines

  € 21,95 € 16,50
Sorteer op
© 2008 - 2021 Boonstra Wijnen, de wijnspecialist | sitemap | rss