Baldi di Burio

Pierfranco en en zijn zoon Gabriel zijn de jongste afstammelingen van de Baldi-familie, die zich al generaties lang bezig houdt met wijnmaken. De wijngaarden, ongeveer 12 hectare, liggen ​​op prachtige zonovergoten heuvels. De beste wijnen worden in de wijngaard gemaakt. Dus ze proberen wijnbouwtechnieken te ontwikkelen en te verbeteren met het oog op een maximale kwaliteit van de druiven. Om deze reden aarzelen ze ook niet om een ​​deel van de productie op te offeren door de opbrengst stevig uit te dunnen om de beste kwaliteit te verkrijgen. In de kelder gebruiken ze de nieuwste technieken voor het maken van wijn. Uiteraard vinden de lageringen plaats door de wijn op te laten rusten in grote Slavonische eikenhouten vaten met grote capaciteit of in kleinere Franse eikenhouten barriques.

Sorteer op
 • Baldi di Burio Chardonnay Puro 2018
  Baldi di Burio Chardonnay Puro 2018

  Deze strogele wijn wordt ongefilterd in kleine eiken barriques van 225 liter gelagerd. Bij het overhevelen blijft het "depot" achter in de barrique en hoeft deze wijn niet gefilterd te worden. Een pure wijn dus deze "Puro"

  € 12,50
 • Baldi di Burio Arneis Cleto 2019 BIO
  Baldi di Burio Arneis Cleto 2019 BIO

  Deze strogele Cleto Arneis van Baldi di Burio heeft een bloemige geur van veldbloemen en tonen van meloen, perzik en vers exotische papaja. Een lekkere sappige mineraliteit is kenmerkend is voor de Arneis wijnen uit het gebied.

  € 9,75
 • Baldi di Burio Barbera d'Asti Superiore Rubigo 2016
  Baldi di Burio Barbera d'Asti Superiore Rubigo 2016

  Deze robijnrode Barbera Superiore heeft aroma's van rood fruit met vanille-tonen van de houtlagering. De geselecteerde druiven komen uit betere wijngaarden en de wijn wordt op houten vaten van ca. 1.000 liter gelagerd.

  € 10,25
 • Baldi di Burio Barbera d'Asti Superiore Castelburio 2015
  Baldi di Burio Barbera d'Asti Superiore Castelburio 2015

  In de karaktervolle smaak van deze intens robijnrode Barbera Superiore tref je rood fruit met hints van specerijen en stevige vanilletonen van de houtlagering. De druiven van deze wijn komen van de betere wijngaarden

  € 12,75
 • Baldi di Burio Barbera d'Asti Superiore Balau 2016
  Baldi di Burio Barbera d'Asti Superiore Balau 2016

  Deze intens robijnrode Barbera Superiore wordt gemaakt van de allerbeste druiven uit de allerbeste wijngaarden. Door de 12 maanden lagering op kleine bariques van 225 liter heeft hij stevige tonen van vanille.

  € 19,95
 • Baldi di Burio Moscato d'Asti Bombo 2019 BIO
  Baldi di Burio Moscato d'Asti Bombo 2019 BIO

  Een echte Moscato d'Asti. De smaak van deze strogele, licht alcoholische en licht mousserende wijn is zoet en fris met een geuren van citroen, limoen en honing. Hij is heerlijk als lichte afsluiter bij het dessert

  € 12,50
 • géén afbeelding beschikbaar

  Baldi di Burio Nebbiolo Rossiccio 2020

  Deze roze Rossiccio Rosato van Baldi di Burio wordt gemaakt van regionale Nebbiolo-druiven. Door de schillen kort met het witte sap van de druiven te laten meegisten onstaat een diepe roze kleur en een rose met body en power. Hij

  € 9,75
Sorteer op
© 2008 - 2021 Boonstra Wijnen - Online wijn bestellen op boonstrawijnen.nl | sitemap | rss

Vanaf 1 juli 2021 controleren wij bij bestelling en bij aflevering of je 18 jaar bent.