Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Land
Oogstjaar
Kenmerk
Formaat
Prijs
Merken

Hacienda El Ternero

De Rioja strekt zich uit langs beide oevers van de rivier de Ebro. De Rioja is onderverdeelt in drie zones te weten; Alta, Alvese en Baja. De wijngaarden van deze rustieke parel, El Ternero ligt in het noordwesten in de Rioja Alta en heeft de naam te danken aan het dorp El Ternero, waar het zich bevindt. De oorsprong van het landgoed van Hacienda El Ternero gaat terug tot 1077 na Christus. Een tijd waarin het toebehoorde aan het Santa Mará de Herrera-klooster. Het cluster van gebouwen, genesteld in de schaduw van het Obarenes-gebergte, werd vroeger onder andere gebruikt als een klooster, kazerne, school en een hospice voor pelgrims op de Camino de Santiago en het klooster staat er nog steeds om de beschermheilige, La Virgen de la Pera, te beschermen. In het hart van het klooster worden de wijnen gemaakt. Achter deze muren rusten de verfijnde en ambachtelijke rode- en enkele witte wijnen op Frans eiken.

Hacienda El Ternero heeft unieke wijngaarden in een van de hoogste delen van Rioja, waar de wijnstokken een bevoorrechte locatie hebben, waarvan de karakteristieken terug te vinden zijn in de wijnen. Ze verbouwen hoofdzakelijk Tempranillo, Viura, Garnacha en Mazuelo-druiven (Carignan), naast diverse andere druivenrassen.

De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van 650 meter, worden beschermd door het Obarenes-gebergte en genieten een bevoorrecht microklimaat dat ideaal is voor de teelt van druiven, met koude, droge winters en warme zomers. De ondiepe grond bestaat uit kalkhoudende klei met ronde stenen. Dit alles, gecombineerd met de ligging en verschillende hoogtes van de wijnstokken (waarvan sommige meer dan 50 jaar oud zijn), bevordert de productie van druiven met uitzonderlijke natuurlijke eigenschappen, ideaal voor de productie van geweldig gerijpte wijnen met een uniek karakter dat voortkomt uit het terroir.

Weetje: Het labelontwerp is geïnspireerd op het woord ‘Ternero’ wat Spaans is voor ‘kalf’.

 

Sorteren op

1 products

1 products