Bolla Tufaie Soave Classico Superiore 2021

Bolla Tufaie Soave Classico Superiore 2021
De Tufaie Soave Classico Superiore van Bolla heeft een aromatische geur van citrusfruit, meloen, grapefruit, peer en een vleugje kruiden en honing. De smaak is intens en zacht. Volle witte wijn met een fantastische structuur en een intens lange afdronk. L
Lees meer >- Levertijd:
- √ op voorraad
98% beveelt ons aan!
De Tufaie Soave Classico Superiore van Bolla heeft een aromatische geur van citrusfruit, meloen, grapefruit, peer en een vleugje kruiden en honing. De smaak is intens en zacht. Volle witte wijn met een fantastische structuur en een intens lange afdronk. Lekker bij risotto, kalfsvlees, pasta, salades, vis- en schaaldieren, zachte kazen.
Sinds 2019 komen de druiven van Bolla Tufaie uit de Castellaro wijngaard, één van de 33 crus in het Soave gebied. Het fermentatie proces van de Tufaie gebeurt onder gecontroleerde temperatuur voor ongeveer 20 dagen. De gistcellen blijven na de vergisting zo lang mogelijk in contact met de wijn. Tijdens deze periode worden de gistcellen 2x per week geroerd om om het contact oppervlakte te vergroten. Deze techniek wordt ook wel ‘bâtonnage’ genoemd. Dit zorgt voor een extra smaak dimensie, daarnaast ondergaat een deel van de wijn de malolactische fermentatie om fruit te behouden. Voor het bottelen rijpt de Tufaie 1 jaar in de kelder in roestvrijstalen tanks en, voor een klein deel, in Franse eikenhouten vaten.
Bolla
Het verhaal van het wijnhuis Bolla begint bij één man, Alberto Bolla. Hij woont in het noorden van Italië, in de streek Veneto, waar hij een kleine familieherberg runt. Om zijn gasten meer dan alleen een verblijf te kunnen bieden, besluit hij in 1883 om een wijn te gaan produceren die hij zijn gasten kan schenken. De zaken gingen goed en Alberto had een droom: zijn familie herenigen om het bedrijf voort te zetten samen met zijn broers Giulio, Luigi Albano en Enrico, die inmiddels naar het buitenland waren geëmigreerd. Zo gezegd, zo gedaan. Alle broers kwamen terug naar Italië en de familie besluit om zich volledig te gaan richten op de wijnproductie – de rest is geschiedenis. Een groot familiegevoel, opoffering, passie een toewijding aan de wijnbouw; het zijn een aantal fundamentele waarden waarmee Bolla zich onderscheidt.
Een ander belangrijk aspect is de visie en het vermogen om te innoveren. Zo zag de familie Bolla als eerste de potentie van de productie van rode wijnen in het Valpolicella gebied en waren ze pionier in de productie & verkoop van kwaliteitswijnen in een glazen fles. Ook op het gebied van technische innovatie is Bolla een pionier in de regio. Vanuit deze passie & oenologische vaardigheden bleek Bolla als eerste in staat om ingedroogde druiven om te zetten naar een droge rode wijn: de Amarone. Zo brachten ze een revolutie op gang in de wijnmarkt in de jaren ’90. Vanaf dat moment werd de Amarone hét icoon van Italië en het boegbeeld van Verona.
Nu, ruim 130 jaar na de oprichting, is het wijnhuis Bolla uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd wijnhuis met een groot scala aan wijnen. Wat is gebleven is de unieke smaak van de Bolla wijnen voortkomend uit het bijzondere klimaat en terroir van het Veneto gebied. Sinds 2015 is oenoloog Christian Zulian wijnmaker bij Bolla om het wijnhuis naar een nog hoger niveau te willen. Voordat hij bij Bolla startte was hij dertien jaar werkzaam bij Marchesi Antinori en meerdere jaren bij Domaine Baron de Rothschild.
Druifsoorten | Garganega & Trebbiano |
---|---|
Alcoholpercentage | 13 % |
Biologisch | icon-no |
Inhoud | 0,75 liter |
Sluiting | Kurk |
Geschenkverpakking | icon-no |
Allergenen | Sulfiet |
Vegan | icon-no |
Op hout gerijpt | icon-yes |
Gewicht | 150 grams |