Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Bernardus Cabernet Sauvignon Carmel Valley 2017

Bernardus Cabernet Sauvignon Carmel Valley 2017

Bernardus Cabernet Sauvignon Carmel Valley 2017

€ 38,95 Incl. btw

Deze Cabernet Sauvignon van Bernardus is een blend van 90% Cabernet Sauvignon druiven en 10% Merlot druiven afkomstig uit Carmel Valley. Gedurende 6 maanden rijpt de wijn in 28 jaar oude eikenhouten vaten om de fruitsmaken in de wijn te benadrukken zonder

Lees meer
Levertijd:
√ op voorraad

95% beveelt ons aan

Deze Cabernet Sauvignon van Bernardus is een blend van 90% Cabernet Sauvignon druiven en 10% Merlot druiven afkomstig uit Carmel Valley. Gedurende 6 maanden rijpt de wijn in 28 jaar oude eikenhouten vaten om de fruitsmaken in de wijn te benadrukken zonder invloed van houttonen. Kruidige aroma's van bessen, rode bes en cranberry. Je proeft sappige smaken van rood fruit.

Bernardus

Eigenaar Ben Pon beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn ultieme droom om met Bernardus een rode wijn te maken die minstens zo goed is als de beste wijnen uit de Franse Bordeaux. Ben Pon koos voor zijn wijngaard en wijnmakerij voor Carmel Valley in Californië. Een zeer geschikte en relatief nieuwe wijnstreek voor het aanplanten van Bordeaux druivenrassen. De Marinus en Featherbow-wijngaarden van Bernardus liggen in de Cachagua-regio van Carmel Valley. ‘Cachagua’ is het Spaanse woord voor diep of verborgen water. De Amerikaanse Indianen geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we duidelijk terug in de wijngaarden van Bernardus. Honderden eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare wijngaarden zijn zo’n 50 hectare beplant met de franse 'Bordeaux' druivenrassen Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. Bernardus was destijds het vijfde wijnhuis dat wijngaarden heeft aangelegd in de heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij het landgoed verbouwen ze Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere wijnregio’s aan de Californische westkust worden toegevoegd om de Bernardus-blends te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijpingen op vaten van karakteristiek Frans eiken hun smaak. Steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen stappen over naar rijen roestvrijstalen vaten. Bernardus kiest er bewust voor om op traditionele wijze wijn te blijven maken. Wijnen worden dus gelagerd op Franse eikenhouten vaten die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende Franse tonneliers waardoor verschillende aroma’s samenkomen.

Druifsoorten Cabernet Sauvignon
Alcoholpercentage 13 %
Biologisch icon-no
Inhoud 0,75 liter
Sluiting Schroefdop
Geschenkverpakking icon-no
Allergenen Sulfiet
Vegan icon-no
Op hout gerijpt icon-yes
Gewicht 150 grams