Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
EAN 5606486616268

Anselmo Mendes Verdelho Biscoitos Magma 2018

  • -9%
Anselmo Mendes Verdelho Biscoitos Magma 2018
EAN 5606486616268

Anselmo Mendes Verdelho Biscoitos Magma 2018

€27,50 24,95 Incl. btw

Deze bijzondere goudgele Alvarinho is afkomstig van de Azoren. Hij heeft een frisse geur van kweepeer, honing en vlierbloesem. De vulkanische bodem, waar de verdelho druif op staat aangeplant, geeft de wijn een frisse, ziltige smaak. Heerlijk als aperitie

Lees meer
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Op werkdagen voor 17:00 u besteld, morgen in huis
  • meer dan 400 wijnen op voorraad
  • 30 dagen proefgarantie
  • Geen 18, geen alcohol
  • 18+ Check bij bestelling en bezorging

Deze bijzondere goudgele Alvarinho is afkomstig van de Azoren. Hij heeft een frisse geur van kweepeer, honing en vlierbloesem. De vulkanische bodem, waar de verdelho druif op staat aangeplant, geeft de wijn een frisse, ziltige smaak. Heerlijk als aperitief of bij wit vlees en gevogelte maar ook zeer geschikt bij zeevruchten, gegrilde verse vis, kreeft of gegrilde gamba’s. Magma wordt gemaakt van de variëteit verdelho, die afkomstig is van de bijzondere wijngaarden Curraletas dos Biscoitos op het Terceira eiland. Dit is een van de eilanden van de Portugese archipel Azoren, gelegen middenin de Atlantische Oceaan op zo’n 1.500 kilometer van het vasteland. De wijn is voortgekomen uit een samenwerking tussen de wijnmakers Anselmo Mendes en Diogo Lopes. De wijngaarden zijn aangeplant in de zogenaamde 'curraletas' van Biscoitos. Deze zijn een onderdeel van het landschap en behoren tot het UNESCO erfgoed op het eiland Terceira. De wijnstokken groeien op vulkanische bodems, omgeven door magma-rotsen die hen beschermen tegen de harde wind van de Atlantische oceaan, waardoor een unieke en speciale wijn ontstaat. De druiven worden tijdens de oogst in een rap tempo met de hand geplukt en in rieten manden van 20 kilo naar de wijnmakerij gebracht. Na het ontstelen van de druiven ondergaan ze een zachte persing. Vervolgens wordt de wijn geklaard en ondergaat het sap een fermentatieperiode van 20 dagen tegemoet. 5 maanden lang blijft het sap rijpen op de lie waarbij bâtonnage wordt toegepast.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Loading...

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Tags

Recent bekeken

Gratis bezorgd

vanaf €69,95

Vandaag besteld,

morgen in huis*

Bedenktijd

30 dagen

Vooraf en achteraf

Betalen