Vorige Artikel 7 van 8 Volgende

Bernardus Chardonnay en Pinot noir in wijnkist

€ 44,95 (inclusief 21% btw)

De Bernardus Chardonnay komt uit het koele zeeklimaaten van de Monterey. De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens voorzichtig geperst. 90 procent van de Chardonnay wordt gefermenteerd op Franse eikenvaten, waarvan eenderde op nieuw eiken. De resterende 10 procent wordt gefermenteerd op roestvrijstalen vaten. De wijn heeft een licht goudgele kleur en intense aroma’s van witte bloemen, acacia, exotisch fruit en vanille van de houtlagering. Een kruidige, ronde wijn met een lange en krachtige afdronk. Heerlijk bij gevogelte, wit vlees, pasta, gegrilde vis en visgerechten.

De Santa Lucia Highlands staat bekend als één van de allerbelangrijkste gebieden voor de aanplant van Pinot Noir ter wereld. De druiven voor deze wijn worden met de hand geoogst en vervolgens volgt een malolactische gisting, waarna de wijn wordt overgeslagen in stalen vaten. De wijn is Intens dieprood van kleur en heeft een heerlijke geur van rood fruit, zwarte kersen en vanille. Een mooie volle smaak met tonen van rood fruit. Perfect in combinatie met rood vlees, wild, kazen en paté.

Eigenaar Ben Pon beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn ultieme droom om met Bernardus een rode wijn te maken die minstens zo goed is als de beste wijnen uit de Franse Bordeaux. Ben Pon koos voor zijn wijngaard en wijnmakerij voor Carmel Valley in Californië. Een zeer geschikte en relatief nieuwe wijnstreek voor het aanplanten van Bordeaux druivenrassen. De Marinus en Featherbow-wijngaarden van Bernardus liggen in de Cachagua-regio van Carmel Valley. ‘Cachagua’ is het Spaanse woord voor diep of verborgen water. De Amerikaanse Indianen geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we duidelijk terug in de wijngaarden van Bernardus. Honderden eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare wijngaarden zijn zo’n 50 hectare beplant met de franse 'Bordeaux' druivenrassen Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. Bernardus was destijds het vijfde wijnhuis dat wijngaarden heeft aangelegd in de heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij het landgoed verbouwen ze Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere wijnregio’s aan de Californische westkust worden toegevoegd om de Bernardus-blends te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijpingen op vaten van karakteristiek Frans eiken hun smaak. Steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen stappen over naar rijen roestvrijstalen vaten. Bernardus kiest er bewust voor om op traditionele wijze wijn te blijven maken. Wijnen worden dus gelagerd op Franse eikenhouten vaten die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende Franse tonneliers waardoor verschillende aroma’s samenkomen.

Specificatie Omschrijving
Categorie Wijn
Wijnhuis Bernardus
Land Verenigde Staten
Regio Monterey County
Prijscategorie € 50 - € 100
© 2008 - 2020 Boonstra Wijnen, de wijnspecialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel