Vorige Artikel 6 van 8 Volgende

Coppola Chardonnay en Zinfandel in wijnkist

€ 34,95 (inclusief 21% btw)

Een droge, soepele en houtgelagerde Californische Chardonnay. In de geur en smaak vind je vooral heerlijk tropisch fruit, een vleugje karamel en tonen van vanille van de houtlagering. Het is een voltreffer als je van een stevig aperitief houdt. Goed te combineren met gegrilde kip en kalkoen, maar ook bij schaal en schelpdieren als coquilles of kreeft.

Een violet rode, soepele wijn met een intense, volle en romige smaak van rood fruit, confiture, zwarte kersen en tonen van vanille van de 12 maanden houtlagering. Heerlijk bij wildgerechten, gestoofd rundvlees, lamsvlees en gegrilld vlees.

Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films als Apocalypse Now op zijn naam, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze passie voor wijn. Eigenlijk was Coppola in 1975 op zoek naar een huis voor de zomermaanden, waar hij in de kelder wat wijn kon maken, zoals zijn grootouders ooit ook deden. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurende verschillende generaties. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Hij gebruikte daarbij cementen vaten die hij zelf had gebouwd. Geen bijzondere wijnen, maar heerlijke wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond. In Geyserville, Sonoma County, in de Rosso & Bianco Winery worden wijnen gemaakt onder de naam Diamond Collection en Rosso & Bianco. Uiteraard als echte Coppola wijnen, met hoge kwaliteitseisen. De ingebruikname van deze nieuwe winery, met alle moderne technieken, heeft geleid tot een extra stap vooruit in de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond label. Voor dit label wordt gewerkt met druiven uit de gehele kuststrook van Californië, waar ze worden aangekocht bij telers met wie langlopende contracten zijn afgesloten, zodat er de zekerheid is van een vaste en betrouwbare kwaliteit. Er is voortdurend overleg tussen wijnmakers en telers, om alle details van het wijngaardbeheer te regelen en om het exact juiste moment voor de pluk te bepalen. De wijnmakers lopen regelmatig door de wijngaarden om te overleggen, het fruit te proeven en uiteraard om de rijpheid van de druiven te controleren. Alle beslissingen worden namelijk gebaseerd op de smaak van de druiven en niet op grond van technische gegevens. Het zijn daardoor unieke wijnen geworden die een perfecte afspiegeling zijn van de veelzijdigheid en de kwaliteit die Californië met zijn wijnen en druiven weet te bieden.

Specificatie Omschrijving
Categorie Wijn
Wijnhuis Coppola
Land Verenigde Staten
Regio Monterey County
Prijscategorie € 25 - € 50
© 2008 - 2020 Boonstra Wijnen, de wijnspecialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel