Vorige Artikel 1 van 3 Volgende

Cantine Miali Ichore Negroamaro 2011

€ 10,75 (inclusief 21% btw)

De druiven voor deze dieprode Negroamaro komen van wijngaarden in het noorden van de Salento-regio en worden geplukt voordat ze overrijp worden. De lagering van 8 maanden op oude eiken vaten zorgt voor zijdezachte tannines. Hij heeft een geur en smaak van specerijen, rijp rood fruit, zwarte peper en jeneverbessen. Het is een stevige rode wijn met een lange afdronk. Lekker bij geroosterd vlees, barbecue en pasta's met vleessauzen.

In 1886, nadat Philloxera bijna alle wijngaarden in Noord Italie had vernietigd, besloot een slimme handelaar van landbouwbenodigdheden te beginnen met de handel van wijnen met andere regio's. Zijn naam was Elvino Miali, en hij was destijds een pionier op dit gebied. In de daarop volgende jaren groeide de vraag snel en besloot hij on uit te breiden en zijn handel te reorganiseren door zijn eigen wijnhuis te beginnen. Hij bezat nooit eigen wijngaarden maar selecteerde ieder jaar de beste druiven om aan te kopen. Op deze manier droeg hij bij aan eerlijke prijzen voor wijnboeren en de beste druiven voor hemzelf. Toen de Philloxera ook toesloeg in Puglia en tweederde van de wijngaarden vernietigden, gaven Michele en Antonio Miali de wijnboeren weer hoop door hun witte druiven op te kopen als zij specifieke druiven aanplantten die nodig waren voor de Vermouth-fabrikanten in Piemonte. Dit gaf een enorme impuls aan hun handel en de lokale economie. De jaren dertig en veertig waren lastig. In Italie volgde een diepe recessie na de eerste wereldoorlog, maar dit waren topjaren voor de Vermouth-producenten. Ze gokten, voor alle anderen, op de potentie van de Valle d'Itria als wijngebied met zijn druiven Verdeca en Bianco d'Alessano. "Vinicola Miali" (zo heette het bedrijf destijds) werd een van de belangrijkste leveranciers van witte wijnen voor Cinzano, Martini&Rossi en andere Vermouth-producenten. In 1960 namen Martino en Francesco Miali, zonen van Michele, een enorme stap. Een "life changing" beslissing voor Cantine Miali; hun eerste zelf gebottelde wijn. Op dat moment was wijn bottelen uniek en vier van de vijf wijnhuizen verkochten hun wijn in bluk in die tijd. Een paar jaar later, in 1969, riep Martino Miali juridische hulp in om de erkenning van een DOC voor de wijnen uit de regio te lanceren. En zo ontstond de Martina Franca DOC. En werd Cantine Miali een synoniem voor de beste wijnen uit de Valle d'Itria.  

Specificatie Omschrijving
Wijnhuis Miali
Oogstjaar 2017
Soort wijn Rood
Regio Puglia
Lagering Hout
Druivensoort Negroamaro
Denominazione IGT
Inhoud 0,75 Liter
© 2008 - 2020 Boonstra Wijnen, de wijnspecialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel